Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновград с участие в Италиански моден форум

29 март 2016, 15:42 часа • 2509 прочитания

Младежи от Асеновград ще представят фризьорски и гримьорски умения на престижен Италиански моден форум, който ще се проведе в Пловдив в края на тази седмица, съобщава кореспондентът на Actualno.com.

Ученици от асеновградската ПГ "Свети Патриарх Евтимий" ще покажат наученото през годините. Ще застанат редом до професионалисти в бранша. Ще се състезават в конкурс с други млади бъдещи фризьори и гримьори от училища в цялата страна.

Подкрепени от свои преподаватели, участниците от Асеновград ще се борят да заемат челни позиции, да получат не само съвети, но и признание от вече успели модни специалисти. Психолози ще обучават фризьори в рамките на юбилейния Италиански фестивал на красотата и прическата. Революционни методи в това изкуство ще бъдат представени пред публиката на 25-тото издание на модния форум в Пловдив.

Първият семинар от кампанията "Надеждата е красива" за обучение на фризьори, които да помагат на преминали през лечение със средствата на химиотерапията жени, е един от акцентите в програмата. Тази година Италианският фестивал на красотата и прическата ще се проведе от 01.04.16 г. до 03.04.16 г., включително, в Палата №2 на Международен панаир-Пловдив. В рамките на юбилейното издание ще бъдат демонстрирани актуални тенденции, продукти и техники във фризьорството, аплодирани броени дни преди това, на престижни световни форуми в Милано и Болоня, съобщиха организаторите.

Припомняме, че началото на кампанията "Надеждата е красива" бе поставено миналата пролет. Тогава стилистът от Казанлък - Станимир Нанчев-Стенли - подари 50 перуки на борещи се с коварната болест, жени. В първия от семинарите тази година, който ще се проведе на 01.04.16 г., лектор с дългогодишна практика в областта ще обучи професионалните фризьори на специфични техники и подходи при обслужване на дами с подобни проблеми.

По време на 3-дневния форум в Пловдив топфризьори от Америка заедно с българските си колеги Владимир Атанасов и Асен Налбантов ще покажат най-новите продукти и техники за постигане на удивителни прически, издадоха организаторите. Сред инициативите в Италианския фестивал са и конкурсите за фризьорство. Представители на училища от страната, сред които и ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ в Асеновград, ще се състезават в петък /01.04.16 г./. На следващия ден – в събота – ще се проведе съревнованието между професионалистите. Тази година към конкурсните дисциплини е добавено и изработването на мъжка прическа. Запазва се също и провеждането на традиционния конкурс за грим, обясниха организаторите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес