Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновград реши къде и колко пари ще инвестира до края на годината

27 август 2015, 13:31 часа • 4094 прочитания

С 29 гласа "за", но след продължителна дискусия, общинските съветници на Асеновград приеха поредните промени на Инвестиционната програма и Бюджета за тази година.

В пленарната зала на местния парламент бе обсъден вариантът сумата от 15 000 лева, предвидена за благоустрояване на центъра на асеновградския квартал „Долни Воден“, да бъде пренасочена към плана за подмяна на комин на ОУ „Ангел Кънчев“ в града. Това предложение не бе прието. Дискутира се и темата 15 000 лева от споменатия обект да останат за ремонта в „Долни Воден“. И това предложение бе отхвърлено от местния парламент. Накрая съветниците на Асеновград постигнаха съгласие и приеха първоначалното предложение, отправено им от кмета доктор Емил Караиванов. Така, промяната на Инвестиционната програма и Бюджета на общината станаха факт.

Сред планираните нови обекти, освен подмяната на комин на ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград, за което се отделиха 10 000 лева, са и още пет. Едно от основните изменения е отпадане на „Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с ПСВО за град Асеновград“. След приетите промени, работата по този обект няма да стартира през настоящата година. За него бе предвидено съфинансиране в размер на над 10 200 000 лева.

Добавена бе сумата в размер на близо 30 000 лева за подмяна на водопровод в село Патриарх Евтимово. С 10 000 лева се увеличиха средствата за изграждане на новия квартал „Свети Трифон“ в Асеновград. Близо 24 000 лева отпаднаха от предвидената обща сума за благоустрояване и отводнпване на площад „Академик Николай Хайтов“ в града на нива II- ро и III- то. 20 000 лева бяха прибавени към планираното извършване на ремонт на канализацията по булевард „България“ в Асеновград. За изграждането на подпорната стена на улица „Шести януари“ са отделени 3 400 лева. 3 000 лева са предвидени за баластриране на части от улиците „Кирил и Методий“ и „Тракия“ в село Тополово. За ограда на гробищния парк в Леново са планирани 3 600 лева. С 21 000 лева се намалиха средствата в общ размер на 130 000 лева, с които е предвидено изграждането на пътя към манастира „Света Петка Мулдавска“. За разширението на участъка към гробищния парк в село Наречен се отделиха 18 000 лева.

Според докладната на кмета доктор Емил Караиванов, прехвърлянето на средства от един обект в друг се е наложило след провеждане на обществени поръчки, финансиране с банков кредит и допълнително възникнали ремонтни дейности.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес