Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновград подготвя обществена поръчка за шест автобусни линии

02 септември 2015, 12:13 часа • 6382 прочитания

До дни ще бъде изготвена документацията за процедурата по обявяване на обществена поръчка за транспортна фирма изпълнител, която да обслужва част от линиите в община Асеновград, съобщава кореспондетът на Actualno.com за града.

Става въпрос за градски линии №2, №3, №5 и междуградски Асеновград – Мулдава – Стоево, Асеновград - Нови извор и Асеновград – Пловдив /преминаваща през квартал „Горни Воден“/. Договорите за тях са сключени с настоящия превозвач „Комексмаш – Васил Пиронков“ през 2011 г. и изтичат в на началото на 2016 година. Това стана ясно от изявление на кмета на града доктор Емил Караиванов.

Остава автобусна градска линия №1. По думите на кмета, за нея договорът е сключен и е в сила. Той допълни, че досега се изчакваше становището на съда, тъй като решението за методиката бе обжалвано от Васил Пиронков. Определено е жалбата да бъде оставена без разглеждане и производството да бъде прекратено, като определението вече е в сила. Именно това позволява да се подновят действията по обявяване на процедура по Закона за обществените поръчки, каза още кметът.

Във връзка с инцидента с изгорелия автобус в асеновградския квартал „Горни Воден“ градоначалникът обясни, че все още се изчаква становището на ДАИ. Той посочи и предприетите, от страна на Община Асеновград мерки. Изпратено е писмо до Областен отдел “Kонтролна дейност – ДАИ” Пловдив. Чрез него се иска получаване на информация, относно наличие на удостоверение за извършване на обществен превоз на пътуващи от превозвача „Комексмаш – Васил Пиронков” за автобусите, включени в лицензията и за документацията, удостоверяваща техническата годност на превозните средства на фирмата.

Изпратено е и писмо до превозвача. Чрез него е изискано представяне на копия от различни документи. Такива са копия от: протоколи за периодичен преглед за техническата изправност на автобусите; контролен талон; карти за допълнителен преглед на превозните средства, с които се осъществява превоз на пътуващи; застрахователни полици.

Изпратено е и писмо до Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Асеновград. Чрез него Общината иска информация за инцидента с изгорелия автобус от преди няколко дни за характера и размера на пожара, за наличието на застрашени хора и запричините за пламване на огъня.

След като бъде събрана цялата информация от всички институции общинското ръководство ще обмисли дали ще бъдат наложени допълнителни мерки по отношение на договорите с „Комексмаш – Васил Пиронков“.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес