Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновград отбелязва празника си в един ден (ПРОГРАМА)

26 май 2020, 09:06 часа • 4591 прочитания

Празникът на Асеновград, който обичайно се отбелязва всяка година в последната неделя на май, този път ще бъде честван в един ден с 3 събития, вместо цял месец, както беше досега. Причината е обявената извънредна обстановка заради разпространението на COVID-19 у нас.

Програмата в празничния ден ще започне в 09:00 ч. с празнична света литургия за благоденствие на Асеновград. От 10:00 ч. пред паметника на Цар Иван Асен II ще бъдат поднесени венци и цветя. Пак там слово ще произнесе кметът на града доктор Христо Грудев. Планирано е след това, от 10:30 ч. да бъде издигнато знамето на Асеновград - на централния площад "Академик Николай Хайтов" пред сградата на общината - под звученето на националния химн. Празникът ще приключи с церемония по удостояване на граждани с почетни звания на общината. То ще се състои в двора на Старинно училище "Свети Георги" от 11:00 ч.

По повод празника на Асеновград с вход свободен ще бъдат Историческият музей, Старинното училище „Свети Георги” и Етнографската къща. В празничния ден ще звучи музика в Градския парк до паметника на цар Иван Асен II, на площад „Академик Николай Хайтов” и в градинката на Каварджията.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес