Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Архимандрит Дионисий може да стане монах в Бачковския манастир

04 юни 2016, 13:39 часа • 7841 прочитания

Архимандрит Дионисий, който предизвика сериозно брожение не само в църковните среди с решението си да организира заря за Великден, може да бъде приет от Бачковския манастир за монашеско служение. Решението на Светия синод за отстраняването на архимандрит Дионисий може да бъде съпроводено с изпращането му в духовна обител, информира БНТ.

Покаянието е дълъг път, по който се върви бавно. Затова монасите от Бачковския манастир всеки ден молитвено подновяват обетите си за послушание и целомъдрие. За смирение ще бъде призован и Дионисий и така, след като бъде духовно изцелен, ще е пример за всички християни, заяви игуменът на Бачковския манастир архимандрит Симон. Ако Синодът реши, свещеникът от храма Свети Александър Невски ще служи в Бачковския манастир. И ще остане там, колкото е необходимо според архиереите на църквата.

През последните години трима свещеници са били изпратени от Светия синод в Бачковския манастир. Това са Месемврийския епископ Якоб, архимандрит Григории и отец Пахомий от Троянския манастир.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес