Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2 400 лева бяха събрани от концерта „Косара за Люси“ в Асеновград

13 ноември 2015, 13:19 часа • 5949 прочитания

Точно 2 400 лева събраха асеновградчани и гости на града от снощния концерт в помощ на преподавателя от Асеновград Любомила Ангелова. Събраните средства бяха дарени на семейството още снощи, информира кореспондентът ни от Асеновград.

На концерта присъстваха самата Люси и нейната дъщеря Теодора. Присъствието на учителката в залата изпълни с емоции очите на гости и участници. Любомила Ангелова се качи на сцената само за секунди и нескривайки сълзите от щастие в очите си, тя благодари на всички.

Това е поредната благотворителна инициатива, организирана от асеновградчани. Зрителната зала на читалище „Родолюбие“ в Асеновград се оказа тясна за желаещите да се включат в каузата. След концерта Люси бе обсипана с любов, прегръдки и поздрави от нейни ученици, приятели и познати за смелостта и силата й.

Днес излязоха и последните изследвания на учителката, бореща се с коварната болест „Остра миелоидна левкемия“. Лекарите потвърждават, че е в ремисия и състоянието на жената е подходящо за извършване на костно-мозъчна трансплантация, която ще бъде осъществена в клиника в Германия. Вече е открит и донор и до седмица се очаква да й бъде определена дата за заминаване и за операция.

Събраните до момента средства, в рамките на около три месеца, са в размер на 220 000 лева, съобщи дъщерята на Люси – Теодора – и посочи, че до достигане на крайната сума са необходими още 120 000 лева.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес