Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зоран Заев почете Гоце Делчев във Фейсбук, Джамбазки му напомни под поста, че е българин

04 февруари 2021, 15:47 часа • 23356 прочитания

"Днес, 4 февруари, в деня на рождението на великия и вдъхновител на македонското националнореволюционно дело - Гоце Делчев, помним и отдаваме почит към неговия исторически принос за създаването на македонската държавност, пише премиерът на Северна Македония Зоран Заев във Фейсбук. И допълва:

"Като вдъхновител и водач на македонската революционна организация Гоце Делчев винаги призовава за единство и сплотяване в политическите предизвикателства, пред които страната се изправя, на всички обществени заинтересовани страни и граждани, независимо от тяхната религия, етнос или политическа принадлежност.

Идеалите и ангажиментите на този велик човек са наше общо задължение да продължим изграждането на държавата като демократична и икономически напреднала държава, която днес е част от най-мощния военно-охранителен съюз НАТО и страна, насочена към членство в ЕС."

Под поста му се намесва българският депутат Ангел Джамбазки, който му отправя следното послание:

"Зоран Заев, явно пак ще трябва да напомним, че "македонската" революционна организация е българска. Според първия устав името на революционната организация е Български македоно-одрински революционни комитети (БМОРК).

Български, Зоране. Български, Заев. А Георги (Гоце) Николов Делчев, роден в българско семейство, в българския град Кукуш сам себе си се е самоопределил като български учител, български офицер, български революционер, български войвода в българската революционна организация."

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес