Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандално: Вместо на насилени жени, благотворителна организация плаща милиони за заплати и курорти

30 ноември 2020, 13:24 часа • 6137 прочитания

Движението #MeToo разтърси света през 2017 г. Започна с много известни личности, които обвиниха холивудския магнат Харви Уайнстийн за сексуален тормоз, и се превърна в движение, при което хората по целия свят споделят своите ужаси от тормоз и неподходящо поведение.

Организацията Time's Up е създадена за борба със сексуалния тормоз на работното място. Записите обаче показват, че организацията е похарчила по-голямата част от даренията си за заплати на ръководители и само малка част от съдебни разходи за помощ на жертвите през първата си година.

Данъчните декларации показват, че организацията, която е основана от холивудски знаменитости и се състои от Time's Up Foundation и Time's Up Now Inc., е събрала 3 670 219 долара през 2018 г. през първата си година на работа. По-малко от 10% бяха изразходвани за подпомагане на оцелелите от сексуален тормоз.

Заявките показват, че 312 001 долара са похарчени за фонда за правна защита, докато 1 407 032 са похарчени за заплати. Повече от 157 000 долара бяха похарчени за конференции в луксозни курорти, а още 58 395 долара бяха поети за пътувания. Организацията привлече елитните холивудски звезди в ранните дни на своята работа с Рийз Уидърспун, Ейми Шумер и Бри Ларсън (на снимката по-долу), заемащи позиции в борда.


Данъчните декларации детайлизират мисията на Time's Up Now като „да насърчава безопасна, честна и достойна работа за жени от всякакъв вид. Работим, за да гарантираме, че жените са свободни от тормоз и други форми на дискриминация на работното място, имат равни възможности за икономическа сигурност и могат да постигнат най-високите властови позиции, където и да работят. "

Вместо това прекомерни суми бяха похарчени за заплати, вместо за правна подкрепа. Лиза Бордърс беше назначена за ръководител на Time's Up, но остана в организацията само четири месеца, след като 36-годишният й син беше обвинен в сексуални нарушения. И все пак изпълнителният директор успя да събере 342 308 долара със заплатата си. Главният маркетинг директор, Рейчъл Терас, взе заплата от $ 295 000 за усилията си през първата година на организацията. Касиерът Ребека Голдман пък беше възнаградена с 255 327 долара.

В данъчните декларации се споменава как "3000 лица" са били подпомогнати от Фонда за правна защита на Time's Up между януари и юни 2018 г. на цена от 1 747 635 долара.

За съжаление, по-голямата част от парите на фонда за отбрана са получени от безвъзмездни средства, отпуснати на Женския юридически център, според The New York Post.

157 155 долара бяха похарчени за конференции, които бяха „предназначени да изградят общност и да предизвикат критични разговори за равенството между половете“.

Конференциите включваха престой в луксозен курорт и спа център в Охай през юни 2018 г., където една стая струва 400 долара на вечер. Според участник, говорил пред New York Post, конференцията не е била в състояние да реши каква е мисията на организацията.

То беше променено от „Нека изчистим Холивуд“ на „Нека помогнем на всички работници“. Данъчните декларации също показват, че 288 007 долара са похарчени за реклама и 940 328 долара за съдебни разноски.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес