Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ирини Зикидис с три истории за джихадисти, които са спонсорирани от либерални фондации

07 октомври 2021, 14:46 часа • 6520 прочитания

"Сега ще ви разкажа три истории. Различни истории на различни хора, а изводът ще си го направите сами", пише в своя коментар Ирини Зикидис в социалната мрежа Фейсбук.

История едно

През 2015 година, 15 годишната по онова време Шамима Бегум напуска тайно Лондон, където живее със семейството си, за да замине за Сирия и да стане съпруга на "противник на режима на Асад", тоест джихадист.

През 2019 година, след като Асад опердашва безмилостно джихадистите (с които уж не воюва, според смайващата експертиза на г-жа Тодорова, г-н Трад и г-н Джасим), британски военен кореспондент на The Times открива Шамима в сирийски бежански лагер и започва с нея серия от интервюта. Първоначално Шамима твърди, че не съжалява за решението си да се омъжи за джихадист. Казва, че първата отрязана глава на боец от сирийската армия е видяла в кофа за боклук. После отрязаните глави са станали ежедневие. Споделя, че изобщо не са я смутили, защото "това бяха наши врагове". Атаката в Манчестър и всички други терористични атаки в Европа Шамима нарича "възмездие", а за изнасилените и изгорени живи язидски жени казва, че са си го заслужили, защото са неверници.

Интервютата с Шамима се сдобиват с огромна популярност във Великобритания. В един момент се появява информация от други членове в бежанския лагер, че вероятно самата тя е участвала в мъчения. Единственото, което Шамима признава е, че е била член на "morality police" и е отговаряла за набиране на булки за бойците, както и за "контрол на морала в шариат зоните." Един господ знае как е отговаряла за този морал.

Днес, подкрепена от либерална фондация за интеграция на джихадисти, Шамима води битка с британската съдебна система. Целта й е да се върне във Великобритания. Разбира се, днес тя е ревизирала основно възгледите си и твърди, че може да бъде "ценен актив в борбата с тероризма".

История две

Друга британка, присъединила се към Ислямска Държава в Сирия през 2015, днес призовава британците "да отворят умовете си" и "да не замитат такива като нея под килима". Дамата е подкрепена от либерална фондация, която си е поставила за цел да върне обратно децата и жените на джихадистите, и да ги интегрира към западното общество. Намирам призива към британците да бъдат по-широкоскроени и да не се притесняват от джихадисти, за разкошен.

История три

Чудесен скандал гръмна в Гърция преди няколко дни. Наскоро гръцката телевизия показа предаване, в което гръцки деца интервюират млад иракачанин.

Той им разказва за ужасите на войната, споделя, че собственото му дете е загинало и той, с огромен риск за живота, едва се е добрал до Гърция, където иска да живее достойно. Въобще, шекерен сироп се лее отвсякъде. И само няколко дни по-късно се оказва, че клетият бежанец е издирван като активен член на Ислямска Държава, подозиран в убийства на цивилни.

Както казах - изводите си ги направете сами."

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес