Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Турски поток в България няма да влезе в търговска експлоатация още неизвестно количество време

31 май 2021, 18:12 часа • 3745 прочитания

"За тези, които се чудят защо срокът на интерерконектора с Гърция се отлагал за средата на следващата година, опорката на Булгаргаз че заради това сме нямали възможност да внесем по-евтин азерски газ да уточня, че газопроводът влиза в търговска експлоатация поне 6 месеца след като привършат строителните работи.

И до ден днешен Балкански поток не е влязал в търговска експлоатация, количествата които се транзитират към Сърбия са полулегални, в рамките тестираните на проекта", пише бившият дипломат Илиян Василев във Фейсбук.

ЧИначе трябва целия обект да се приеме, след което да има тестиране, след което да има официален анонс за влизане в търговска експлоатация и начало на действие на търговските договори.

В момента в който приключат строителните работи на интерконектора с Гърция, започват изпитанията в хода на които ще се транзитират количества от ТАП към Стара Загора и газопреносната ни мрежа. Така че като сравнявате сравнавяйте ябълки с ябълки.

Според запознати Турски поток в България няма да влезе в търговска експлоатация още неизвестно количество време и големият "виц" в случая е че главният отговорник Борисов няма да иска да го открие."

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес