Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джамбазки: Шарл Мишел има смелостта на сладко малко пухкаво зайче (ВИДЕО)

28 април 2021, 14:38 часа • 3081 прочитания

"Така нареченият „диван гейт“ беше прост, но звучен шамар в лицето на ЕС. Когато позволите на ислямисткия диктатор да диктува правилата, получавате това. Простата истина е, че радикалният ислям не се интересува от правата на жените. И уважаеми колеги, Вие много добре знаете това. Така нареченият “диван гейт” ни показа огромното лицемерие на широко разпространената пропаганда на Истанбулската конвенция.

Г-н Шарл Мишел, вече знаем две неща за Вас. Със сигурност не сте джентълмен и със сигурност имате смелостта на сладко малко пухкаво зайче. Вместо да се изправиш срещу Ердоган и да защитиш дамата в стаята, ти не направи нищо и беше унизен. Съвсем подходяща метафора за политиката на ЕС спрямо Турция", обърна се евродепутатът Ангел Джамбазки към председателя на Съвета Шарл Мишел.

"Но уважаеми колеги, това се случва, когато не действате, когато се оставяте да Ви изнудват. Това се случва, когато не реагирате на агресията в Средиземно море. Това се случва, когато се опитвате да преговаряте с терористи и диктатори като Ердоган.

Не можем да  позволим на неоосманистката диктатура да се намесва на всяко ниво в нашата общност и със сигурност не можем да позволим да си мислят, че тази диктатура може да стане член на ЕС. Не на Турция в ЕС!"

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес