Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борислав Боев: Не изключвам вариант вчерашните зулуми във Вашингтон да са съзнателно допуснати

07 януари 2021, 15:35 часа • 1820 прочитания

Не изключвам вариант, в който вчерашните зулуми във Вашингтон да са съзнателно допуснати, с първоначалното бездействие на полицията и охраната на Конгреса, пише анализаторът Борислав Боев във Фейсбук.

Оставят някакви анархистко-настроени елементи, които така или иначе са дошли с нагласата да чупят и трошат, създава се усещане за безконтролна ситуация (най-великата демокрация с изпочупен конгрес от гневната тълпа) и оттам анти-Тръмп медиите (над 90% от медиите в САЩ) започват кампанията.

Така и стана - който е гледал снощи CNN знае за какво става въпрос. Всичко що е свързано с Тръмп (вкл. републиканци, патриоти, реднеци и т.н.) бе изравнено със Земята и обвинено във всички земни грехове - превратаджии, рушащи демокрацията, антиамериканци и т.н.

Резултатът ще е голяма имиджова победа за лагера на Байдън, който нито за момент не трябва да забравяме, че е съставен от ляволиберали, доста неоконсерватори-warmongers, зильени, неокомунисти, BLM, antifa, open borders и всякакви подобни. Въобще, една „прекрасна“ амалгама, която илюстрира бъдещето не само на САЩ, но и на Западния свят.

Този отбор на демократите показа, че след 2016 г. си е научил урока, и системната грешка „Тръмп“ много трудно ще бъде допусната. В мандата на Тръмп те и техните медии усъвършенстваха пропагандата си неимоверно и резултатите от изборите са налице.

Това разбира се не трябва да омаловажава значението на грешките на Тръмп, който безспорно съпътстваха неговия мандат, но те бяха бели кахъри, защото са от оперативно-тактическо естество (поправими са). А това, което предстои с Байдън е кошмарът..."

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес