Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зукърбърг обеща да защитава правата на мюсюлманите

10 декември 2015, 14:35 часа • 3806 прочитания

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обеща да подкрепя мюсюлманите, които са подложени на преследване след ноемврийските терористични актове в Париж, обяви самият той в своята страница в социалната мрежа.

"Като ръководител на Facebook искам да кажа на всички мюсюлмани, регистрирани в нашата социална мрежа, че тук винаги ви се радваме и че ще се борим за вашите права и ще се постараем да създадем за вас мирна и безопасна обстановка", пише 31-годишният основател на социалната мрежа.

Зукърбърг отбелязва, че по националност е евреин и родителите му са го учили на необходимост да противостои на нападките на всякакви общества.

"Не бива да губим вяра, докато се държим заедно и виждаме един в друг нещо хубаво, можем да построим по-добър свят за всеки от нас и за всички хора на Земята", казва той. Стотици хиляди хора са лайкнали поста на Зукърбърг.

На 8 декември американският бизнесмен и политик Доналд Тръмп се застъпи за "всеобща и пълна забрана" за пътуване на мюсюлмани в САЩ. Допитвания показали ненавистта на последователите на исляма към американците, се твърди в заявлението на политика.

"Все още не можем да определим и разберем този проблем и тази опасна заплаха, която той представлява, нашата страна не бива да става жертва на нападенията на хора, които вярват само в джихада и не чувстват смисъла и уважението към човешкия живот", казал кандидат-президентът.

Вечерта на 13 ноември в Париж беше извършена серия терористични актове, в резултат на които загинаха 130 души и пострадаха повече от 350. Отговорността за атаката пое терористичната групировка "Ислямска държава".

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес