Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зрелищен екшън и измъкнат наркобарон в Бразилия

20 юни 2016, 08:51 часа • 796 прочитания

Двайсетина „въоръжени наркотрафиканти" нахлуха в болница в Рио де Жанийро, Бразилия, за да измъкнат един от техните шефове. При престрелката загина един човек. Гангстерският екшън се разигра в тази нощ, предаде БГНЕС.

Двайсет и осем годишният пациент, за когото пристигнала мощната въоръжена група, се смята за един от лидерите на трафика на наркотици в фавелата Санто Амаро (на юг от Рио). Той влязъл в болница, след като бил арестуван в понеделник.

На бандитите се противопоставил военен полицай, който не бил на работа, но се намирал в общинската болница в центъра на града. Той е ранен. При престрелката е убит пациент, ранена е медицинска сестра. Щети били нанесени и на два автомобила. "Трафикантите хвърлиха граната при бягството си”, обяснява охранителят.

"Това вече се е случвало преди няколко години, но вчера бе най-лошото", разказва свидетел от охраната пред АФП. "Няма сигурност, има само илюзия за сигурност. Ако идват по 20, 30, 40 души, не можем да направим нищо". "Няма средствата за постигане на реална сигурност", казва той.

Регионалните власти на щата Рио, който обяви в петък (17 юни) "състояние на общественото бедствие", работи в условията на остра фискална криза и е принуден да намали разходите, включително за полиция. Това води до увеличение на насилието, два месеца преди Олимпиадата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес