Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засякоха новият щам на коронавируса в канадската провинция Онтарио

27 декември 2020, 08:38 часа • 1704 прочитания

Заразени с нова форма на коронавирусна инфекция, която преди това, е била открита във Великобритания, идентифицирана в канадската провинция Онтарио. Това заявиха в изявление от регионалното правителство, информира БГНЕС. Заразените са двойка, която живее в района на Дърам в Онтарио, разположен на изток от Торонто. В момента е известно, че напоследък тези хора не са пътували. Сега те са на самоизолация.

Припомняме, че на 14-ти декември ръководителят на Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок обяви, че в страната е идентифициран нов щам на коронавирус, който може да бъде свързан с бързото разпространение на COVID-19 в югоизточната част на Англия. Според него, предварителният анализ показва, че този тип вирус се разпространява по-бързо от известните щамове.

На пресконференция на 19-ти декември британският премиер Борис Джонсън обяви, че според предварителните данни новият щам на коронавируса може да бъде със 70% по-заразен. Според него обаче британските експерти все още не са открили доказателства, че леталността на мутиралия вирус може да бъде по-висока.В момента много страни по света са прекратили въздушните връзки с Обединеното кралство.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес