Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Западен Холивуд официално поиска да махне звездата на Тръмп от Алеята на славата

08 август 2018, 07:14 часа • 6025 прочитания

Общинският съвет на Западен Холивуд в окръг Лос Анджелис, щата Калифорния, взе решение официално да поиска премахването на звездата на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп от Холивудската алея на славата. Причина за решението на общинарите от славещия се като либерален бастион град е отношението на Тръмп към жените, предаде БГНЕС.

Инициативата на общинския съвет идва по-малко от две седмици след като вандали с кирки изпочупиха звездата на Тръмп, което беше и поредна такава акция срещу монумента.

Градската управа обаче няма власт да решава кой да бъде почетен със звезда на Алеята на славата. Това е в правомощията на Търговската камара на Холивуд.

Предложението, което е било прието единодушно, призовава Търговската камара на Холивуд да премахне звездата, положена през 2007 година. Тя представлява признание за продуцираното и дълги години водено от Тръмп телевизионно шоу „Стажантът“.

В мотивите за решението на общинския съвет се твърди, че „притеснителното отношение на Тръмп към жените и другите му действия не съответстват на споделените ценности на град Западен Холивуд, региона, щата и страната“.

През 2015 подобно искане за премахване на звездата на обвинения в сексуални посегателства Бил Козби беше отклонено.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес