Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забравил дали е пуснал фиш: Американец спечели двойно от лотарията

22 януари 2023, 19:22 часа • 3409 прочитания

Американец от окръг Монкълм в щата Мичиган, не можа да си спомни дали е купил билет от лотарията и спечели двоен джакпот, купувайки си два еднакви билета, съобщиха местни медии.

Мъжът разказа, че е спрял на бензиностанция, но не могъл да си спомни дали е купил лотариен билет за следващия тираж. „Играя лотария от дълго време и попълвам едни и същи числа“, обясни той, цитиран от БГНЕС.

Американецът решил да си купи още един билет за всеки случай. По-късно разбрал, че все пак вече е участвал в тегленето. Когато мъжът отишъл на уебсайта на лотарията, за да провери резултатите си, разбрал, че е спечелил два пъти.

Щастливецът останал изумен, когато видял размера на наградата. „Мислех, че всеки от билетите ми носи 55 хиляди долара. Но когато се обадих в централата на лотарията, те казаха, че всеки билет печели 110 хиляди долара“, каза той. Късметлията възнамерява да похарчи парите за ремонт на къщата и да помогне на роднини.

По-рано беше съобщено, че жител на американския полуостров Кейп Код в щата Масачузетс замалко да загуби голяма печалба от лотарията поради разсеяност и взел наградата едва ден, преди билетът да изгори. Той сподели, че с получените пари смята да закупи малка къща или вила за целогодишно ползване.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес