Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Военни самолети на САЩ свалиха още един летящ обект над езерото Хюрън

13 февруари 2023, 05:31 часа • 2577 прочитания

Американски военни самолети са свалили още един летящ обект в неделя, този път над езерото Хюрън на границата между САЩ и Канада, съобщиха двама законодатели за четвъртата подобна операция за малко повече от седмица.

"Обектът беше свален от пилоти от военновъздушните сили и Националната гвардия на САЩ", написа в Туитър представителката на Мичиган, който се намира на юг и запад от езерото, Елиса Слоткин. Друг законодател от Мичиган, представителят Джак Бергман, заяви, че американските военни са "свалили от експлоатация" обект над езерото.

Президентът Джо Байдън наредил на американските военни самолети да свалят още един мистериозен обект, този път край езерото Хюрън вчера "от съображения за сигурност", заяви високопоставен служител на администрацията.

Целта на четвъртата подобна интервенция за малко повече от седмица - описана като осмоъгълна структура с висящи от нея метални нишки - не се считаше за военна заплаха, но можеше да представлява опасност за гражданската авиация, тъй като летеше на около 6 000 метра над езерото Мичиган, каза служителят, пише БГНЕС. 

ОЩЕ:САЩ: Китай има цял флот балони за шпионаж

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес