Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вицепрезидентът на CBS: Не съчувствам на жертвите от Лас Вегас

03 октомври 2017, 08:51 часа • 26345 прочитания

Американската телевизия CBS уволни вицепрезидента си Хейли Гефтман-Голд, след като тя каза, че "дори не съчувства" на жетвите от касапницата в Лас Вегас, защото "феновете на кънтри музиката в повечето случаи са от Републиканската партия", предаде Fox News.

Всъщност Гефтман-Голд изрази мнението си във Facebook и с думите си визираше положението относно оръжейната индустрия в САЩ. Тя прави препратка към 2012 година и стрелбата в основното училище "Санди Хук", при която умират 20 деца и 6 възрастни. Гефтман-Голд пише, че не вярва, че и сега републиканците ще направят каквото и да е, за да засилят контрола над оръжията в САЩ. И добавя, че не съжалява за жертвите в Лас Вегас, защото "по принцип феновете на кънтри музиката притежават оръжие и симпатизират на републиканците".

"Щом републиканците не направиха нищо, когато бяха убити деца, нямам надежда, че ще направят нещо някога. Всъщност не съчувствам и на феновете на кънтри музиката, защото често те са яростни поддръжници на републиканците и на оръжията", гласят точните думи на вече бившият вицепрезидент на CBS, цитирани от Business Insider.

Малко след изказването си, Гефтман-Голд се извини за него, но това не беше достатъчно за телевизията CBS, откъдето заявиха, че вицепрезидентът, "която е била в екипа за около една година, е нарушила стандартите на компанията и вече не работи в CBS. Нейните възгледи, изразени в социалните мрежи, са напълно неприемливи за всички в телевизията. Сърцата ни са с жертвите от Лас Вегас и с техните семейства", допълва агенция Фокус.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес