Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Торонто потвърдено има случаи на южноафриканския и бразилския вариант на коронавируса

08 февруари 2021, 06:10 часа • 2600 прочитания

Здравните власти в Торонто обявиха, че са регистрирали първите два потвърдени случая на бразилския (P.1.) и южноафриканския вариант (B.1.351) на коронавируса в най-големия град в Канада, предаде БГНЕС.

По-притеснителна е информацията, че заразеният с южноафриканския вариант не е пътувал скоро и няма данни да е контактувал с пътували в чужбина хора.

Пациентът, страдащ от бразилския вариант, е хоспитализиран, се казва в изявление на Toronto Public Health (TPH). Известно е, че той скоро е пътувал до Бразилия.

"Учените и медицинските специалисти са загрижени, че тези варианти са по-заразни от оригиналния коронавирус", заявиха от TPH.

Бразилският вариант е обвинен за катастрофалния скок на заразените в бразилския град Манаус. Вече е забелязан в Европа, както и в Колумбия и САЩ.

Понастоящем здравните власти в Торонто са открили 27 непотвърдени случая на вируса, "будещи безпокойство" в града с около 3 милиона души.

Канада с население над 38 милиона души е регистрирала над 800 000 случая на заразени с коронавирус и над 20 000 смъртни случая.

Още: До месец британският щам на коронавируса може да е преобладаващ в САЩ

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес