Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Давос с Тръмп ще пътуват дъщеря му и неговият зет

02 януари 2020, 16:12 часа • 8397 прочитания

Президентът на САЩ Доналд Тръмп посочи в сряда дъщеря си Иванка Тръмп и зет си Джаред Кушнер в официалната делегация на Белия дом на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, пише Politico.

Иванка Тръмп и Джаред Кушнер изпълняват ролята на помощници и съветници на президента и са придружавали Тръмп на множество официални изяви. Няколко министри също ще бъдат в делегацията в Давос, включително министърът на финансите Стив Мнучин, министърът на търговията Уилбър Рос, на труда Юджийн Скалия, министърът на транспорта Илейн Чао и търговският представител Робърт Лайтхайзър. Кийт Крач, заместник-държавен секретар, и Кристофър Лидел, помощник на президента, също ще бъдат там на 20-24 януари.

Критиците многократно поставят под въпрос ролята на Кушнер и Иванка Тръмп при формирането на финансовата и външната политика на администрацията.Имаше доста коментари, че Иванка Тръмп съвсем не е на мястото си, след като тя придружи баща си на срещата на световните лидери Г-20 в Япония, където се опитвашще да завърже разговор с различни висши политици.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес