Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ураганът "Берил" отслабна до тропическа буря

06 юли 2024, 08:12 часа • 2157 прочитания

Мексико съобщи, че при преминаването на урагана „Берил“ през страната жертви няма, предаде Ройтерс, като се позова на Лаура Веласкес, ръководител на агенцията за гражданска защита.

Стихията връхлетя сушата вчера в щата Кинтана Роо. При преминаването си в Мексико „Берил“ отслабна от ураган от втора категория до тропическа буря.

ОЩЕ: Ураганът "Берил" връхлита и Ямайка

Преди това в даден момент „Берил“ беше от пета категория и причини смъртта на седем души на Карибите и във Венецуела. “Берил“ връхлетя сушата в Мексико североизточно от Тулум, съпътстван с ветрове със скорост от 175 километра в час. Стихията повали дървета и електрически стълбове и отнесе покриви. Най-малко три общини в щата Кинтана Роо са без ток сега.

Стихията не засегна летищата в Канкун, Тулум и Козумел, където всяка година пристигат милиони туристи. Над 300 полета към тези дестинации обаче бяха анулирани заради „Берил“. Над 2200 души бяха евакуирани в убежища. В зоната бяха разположени и над 25 600 членове на силите на реда, за да помагат на населението.

ОЩЕ: Опустошава наред: Ураганът „Берил“ лети към Ямайка, след като взе 7 жертви на Карибите (Видео)

„Берил“ продължава маршрута си в Мексиканския залив, където се очаква да се засили и после да се насочи към Северозападно Мексико, преди да достигне американския щат Тексас.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес