Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ужасите за Хелоун в атракционите тази година са идеалното бягство от пандемията

09 септември 2021, 10:00 часа • 5553 прочитания

Атракционът на Universal Studios Hollywood е известен със своята богата програма за Хелоуин, когато в тематичния парк в Калифорния се появяват поредица от страховити интерактивни „лабиринти“, вдъхновени от класически филми на ужасите.

Докато миналогодишните „Нощи на ужасите" за Хелоуин бяха отменени заради коронавируса, организаторите се обзалагат, че клиентите през 2021 г. ще бъдат по-настроени отвсякога за вечер на среща с ужасии. „Ужасът винаги въздейства изключително добре в най-предизвикателните времена“, посочва директорът Джон Мърди пред AФП. 

Забележителната поредица от предизвикващи тръпки по гърба на зрителите филми за Франкенщайн често се смята, че е спасила от фалит студиото „Юнивърсъл Пикчърс“ по време на Голямата депресия - най-тежкият икономически срив в историята на САЩ.

„По онова време това бяха големи хитови филми“, казва Мърди. "Ужасът винаги говори за настоящите страхове на обществото и се превръща в бягство от тях."

Посетителите, искащи да се отърват от днешния стрес, като настръхнат от страховити гледки, вече бяха посрещнати от тематичните паркове около Лос Анджелис, които отново отвориха врати през април.

Разбира се, остават в сила здравните мерки. Но маските не са проблем в тазгодишните лабиринти за Хелоуин, където повечето изпълнители вече са снабдени със сложни покривала в образа на зомбита, вампири и чудовища.

Заедно с обичайните литри фалшива кръв, тътнещи звукови ефекти и специални димни и светлинни ефекти, лабиринтът ще има и истински филмов реквизит от по-нов филм на ужасите на Юнивърсъл - "Ван Хелсинг“ от 2004 г. с участието на Хю Джакман като ловец на изчадията на Дракула.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес