Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убиецът от Лас Вегас водил таен живот

05 октомври 2017, 07:50 часа • 2923 прочитания

Повече от 300 от пострадалите при масовата стрелба в Лас Вегас в началото на седмицата са изписани от болниците, в които са били настанени. Това съобщи шериф Джоузеф Ломбардо, който е лицето за контакт с медиите по случая.

По неговите думи 317 души от общо 489-те хоспитализирани вече са си у дома.

В рамките на пресконференцията Ломбардо каза и, че убиецът Стивън Падок е водил таен живот, готвейки престъплението на живота си. Според шерифа убиецът се е надявал да успее да избяга и да се укрие.

"Нападението е било внимателно планирано. В продължение на десетилетия той е водил таен живот, събирайки необходимите оръжия", отбеляза Ломбардо, но и призна, че мотивите на Падък може да останат завинаги тайна.

Същевременно приятелката на Падок - Марилу Данли, твърди, че не е знаела нищо за плановете на Падок, става ясно от изявление, прочетено от нейния адвокат Матю Лъмбърд в Лос Анджелис. Марилу Данли казва, че е познавала Стивън Падък като "мил, внимателен и спокоен човек". "Той никога не ми е казвал нещо, което да намеква, че "нещо толкова ужасно ще се случи", добавя тя.

Според нейните думи преди около две седмици Падок ѝ е казал, че е намерил евтин билет за Филипините, така че тя да може да отиде и да види роднините си. По време на престоя ѝ там, Падок и изпратил пари, за да купи къща за нея и семейството ѝ. "Тя казва, че била признателна, но и разтревожена от това неочаквано пътуване и дали парите не са начин да скъса с нея", поясни адвокатът ѝ. Данли казва още, че като майка и баба е съкрушена от смъртта на жертвите и съчувства на близките им.

Стана ясно и, че седмица преди кървавата баня Падок е бил в друг хотел в Лас Вегас, като по време на престоя му пак е имало музикален фестивал. Става дума за фестивал на алтернативна музика, който се е провел от 22 до 24 септември. Той е резервирал стаята си чрез услугата Airbnb и е бил заснет от охранителните камери на хотела как пристига и си тръгва.

В разследването на масовото убийство в Лас Вегас са включени 100 служители на ФБР.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес