Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Twitter са пропуснали да платят наема си, заведено е дело от наемодателя

03 януари 2023, 15:40 часа • 1525 прочитания

Twitter е обвинена в неплащане на наема си в рамките на съдебно дело, заведено от наемодателя на един от офисите ѝ в Сан Франциско. Наемодателят твърди, че компанията за социални медии не е платила 136 260 долара дължим наем за офис помещение на ул. "Калифорния" 650.

В съдебния иск наемодателят заявява, че в средата на декември е уведомил Twitter, че компанията няма да изпълни задълженията си за наема на помещение на 30-ия етаж на сградата, ако не плати сумата в рамките на пет работни дни. Искът, в който се твърди, че е нарушен договорът, е подаден във Върховния съд на Калифорния в Сан Франциско, съобщават от Bloomberg.

ОЩЕ: Tesla завърши 2022 година с рекорд

Активността на Илон Мъск в мрежата е забележителна, но се оказва, че явно трябва да отдели малко време и на финансовите документи, защото се оказва, че някой е пропуснал да плати наема на офиса на социалната платформа в Сан Франциско.

Мъск работи за намаляване на разходите в Twitter, откакто придоби компанията през октомври в сделка на стойност 44 млрд. долара. Социалната медия не е отчитала годишна печалба от 2019 г. насам.

ОЩЕ: Илон Мъск стана първият в историята, загубил 200 милиарда долара

Компанията също е изправена пред съдебен процес за това, че не е платила 197 725 долара за чартърни полети, предприети от Мъск през първата му седмица в Twitter. Съобщава се, че през същия период от време Мъск е довел "повече от половин дузина" адвокати от SpaceX, за да подпомогне правния екип на Twitter.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес