Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп призова за бойкот срещу "Харли-Дейвидсън"

13 август 2018, 06:35 часа • 6412 прочитания

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп изрази подкрепата си за бойкот срещу легендарния производител на мотоциклети "Харли-Дейвидсън", предаде БГНЕС. Причината за призивите за бойкот срещу знаковата компания са плановете на нейното ръководство да изнесе част от производството в чужбина - заради политиката на Тръмп за налагане на мита, която оскъпява производството в САЩ.

"Мнозина собственици на [мотоциклети] "Харли-Дейвидсън" възнамеряват да бойкотират компанията ако производството бъде изнесено в чужбина. Повечето компании идват при нас, включително конкурентите на "Харли". Това е един много лош ход!", написа Тръмп в своя профил в Twitter.

Тръмп реагира остро на решението на базираната в щата Уисконсин компания да пренесе част от производството си извън страната, тъй като "Харли-Дейвидсън" се възприема като символ на Американската мечта.

Причината за решението на производителя на мотоциклети станаха ответните мита, наложени от Европейския съюз, в отговор на наказателните мита на вноса на стомана и алуминий от Европа. Митата на САЩ са от 25% върху вноса на стомана и 10% върху вноса на алуминий.

"Един „Харли-Дейвидсън" никога не бива да се произвежда в друга стана, никога!“, заяви по-рано Тръмп.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес