Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп: Политически противници скалъпиха компроматите за мен

13 януари 2017, 15:50 часа • 980 прочитания

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обвини в Twitter политическите си противници и „шпионин неудачник” в разпространение на слуховете за това, че съществувало негово досие с компрометиращи сведения.

„Сега се изяснява, че фалшивите твърдения, насочени срещу мен, са били скалъпени от политическите ми опоненти и шпионин неудачник, който се страхува, че срещу него ще бъде заведено дело”, написа Тръмп.

Политикът не изключва да потърси съдебна отговорност от бившия служител на британските спец служби Кристофър Стийл, който е автор на публикувания от медиите доклад, в който се твърди за наличието на компрометиращо досие на Тръмп, с което разполагали руските спец служби.

„Тези факти бяха напълно изфабрикувани от хлъзгави политически интриганти, както демократи, така и републиканци – фалшиви новини! Русия заявява, че няма нищо подобно. Може би…”, посочва Тръмп.

Припомняме, че по-рано днес (13.01.) стана ясно, че бившият служител на британското външно разузнаване МИ-6, който е автор на досието, се е срещнал с агентите на ФБР, след като преди това е получил разрешение от британските власти. Към момента Кристофър Стийл се укрива, тъй като се опасява за живота си.

 

 

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес