Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп почна да се оплаква и от Twitter

27 юни 2019, 07:37 часа • 2021 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп обвини социалната мрежа Twitter, че го цензурира, твърдейки, че платформата го затруднява в разпространяването на съобщенията му.

"Те се опитват да влияят върху изборите," каза Тръмп в интервю за  любимата си Fox News, предаде БГНЕС.

Обвинявайки технологичната компания за пристрастия към демократите и "омраза" на републиканците, той каза, че са необходими съдебни дела или законодателство, за да се регулира неговата власт.

Twitter и други социални медии са подложени на натиск да ограничат речта на омразата и екстремистката пропаганда, като блокират акаунтите на много потребители, които разпространяват екстремистки и конспиративни съобщения. Но Тръмп и неговите съюзници твърдят, че това "прочистване" е заглушило гласовете на консерваторите.

Тръмп има 61 милиона последователи в Twitter и използва платформата като мощен политически инструмент, но се оплаква, че посланията му биват блокирани.

"Това, което ми направиха от Twitter, е невероятно. Имам милиони и милиони последователи, но ще ви кажа, че за тях е все по трудно да се свържат с мен в Twitter", каза Тръмп. Президентът на САЩ обвини социалната мрежа, в "ужасни неща, които правят" и каза, че сигурно би получил по-справедливо отношение, ако стане демократ.

Междувременно Тръмп заяви, че очаква "добър разговор" с руския президент Владимир Путин по време на срещата на Г-20 в Осака. Според помощника на руския президент Юрий Ушаков лидерите ще обсъдят въпроси за стратегическата стабилност, регионалните конфликти, включително тези в Сирия, Афганистан, Украйна и Венецуела, както и иранския проблем. Тръмп нарече лидерите на Г-20, с които ще се срещне, "мили момчета".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес