Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп почете жертвите на 11 септември и заплаши „убийците диваци”

11 септември 2017, 20:10 часа • 3268 прочитания

Президентът Доналд Тръмп почете 2 977-те жертви, загинали при атентатите със самолети на 11 септември 2001, и предупреди, че „убийците диваци”, които заплашват САЩ, няма да си намерят място на земята.

На 16-тата годишнина от нападенията, първа за Тръмп като държавен глава, той запази минута мълчание преди да положи венец и да произнесе слово пред Пентагона, където загинаха 184 души.

Тръмп защити Америка, която не се огъна и ценностите, които свързват американците, но отправи сурово предупреждение към „враговете”, че страната „не може да бъде сплашена”.

„Тези, които се опитат да го направят, скоро ще се включат в дългия списък на победените врагове, дръзнали да подложат на изпитание храбростта ни”, каза Тръмп.

„Това беше най-лошата атака срещу нашата страна от Пърл харбър насам, и дори по-лоша, защото това беше нападение срещу цивилни – невинни мъже, жени и деца, чиито живот беше толкова ненужно отнет”, каза президентът.

„Даваме ясно да разберат на тази дивашки убийци, че няма тъмно ъгълче, което да не можем да достигнем, няма убежище извън нашата власт и няма къде да се скрият по целия свят”, предупреди Тръмп.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес