Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп побърза да обяви за "ислямски тероризъм" случилото се в Анкара и Берлин

20 декември 2016, 07:37 часа • 3274 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп свърза с "ислямски тероризъм" и двата кървави случая, които потресоха света късно снощи - убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов и смъртта на вече 12 души в Берлин, след като камион се вряза в коледен базар.

"Днес ние предлагаме на нашите съболезнования на семейството и близките на руския посланик в Турция Андрей Карлов, който бе убит от радикален ислямски терорист. Убийството на посланик е в нарушение на всички правила на цивилизован ред и трябва да бъде осъдено от всички", каза Тръмп в официално изявление.

Малко по-късно новият американски президент коментира и случилото се в Берлин. "ДАЕШ и другите ислямски терористи продължават да избиват християните в техните общности и свещени места като част от своя глобален джихад", заяви Тръмп, още преди германските власти да определят официално и категорично случилото се в германската столица като атентат.

Интересен факт е, че след случилото се в Берлин се появиха информации, че "Ислямска държава" поема отговорност за атаката, но това не беше потвърдено.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес