Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп отново атакува Тереза Мей и британския посланик в САЩ

09 юли 2019, 16:15 часа • 2647 прочитания

Президентът Доналд Тръмп нарече днес британския посланик в Съединените щати "много глупав човек", ден след като обяви, че ще прекъсне контакта с дипломата след изтичане на съобщения, които описват Тръмп като "неспособен", предаде АФП.

„Ужасният посланик, който Обединеното кралство натрапва на Съединените щати, не е някой, от когото се вълнуваме, много глупав човек“, написа Тръмп в поредица от туитове.

Американският лидер атакува и британския премиер Тереза Мей по отношение на Брекзит, казвайки, че "по нейния глупав начин - не е успяла да направи това, което трябва. Бедствие!"

По-рано премиера Тереза Мей потвърди пълната си подкрепа за британския посланик в Съединените щати.

Мей застава зад Ким Даръч на фона на противоречията относно публикуването на документите. Възгледите на Даръч създадоха неловка ситуация между две държави, които са дългогодишни съюзници.

Британски официални лица твърдят, че търсят виновника за оповестяване на информацията.

От "Даунинг стрийт 10" коментират, че докато изтичането на информация е жалко, то "Ким Даръч продължава да има пълната подкрепа на премиера".

В поредица от туитове, Тръмп атакува и Мей, обвинявайки я, че "създава бъркотия" при напускането на Великобритания от Европейския съюз.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес