Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп официално ще обещае на избирателите да изгради стена с Мексико

13 юли 2016, 07:50 часа • 1098 прочитания

Идеята на Доналд Тръмп да се изгради стена по границата с Мексико е залегнала в проекта за предизборната платформа на Републиканската партия, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Fox News. Платформата е разработена след двудневни дебати в Кливланд, щата Охайо, а Тръмп си гарантира номинирането за кандидат-президент на САЩ от Републиканската партия.

Проектът на документа, който ще бъде приет на общонационалния конгрес на Републиканската партия от 18 до 21 юли, призовава за изграждането на "погранична стена", която трябва да "обхване цялата южната граница" на САЩ, за да се ограничи притока на нелегални имигранти.

По време на предизборната си кампания Тръмп излезе с идеята за изграждане на стена по границата с Мексико, която ще спре притока на нелегални имигранти на територията на САЩ. Милиардерът подчерта, че ако стане стопанин на Белия дом, ще застави мексиканското правителство за плати за изграждането на такова съоръжение. Според Тръмп, височината на стената трябва да бъде около 15 метра и ще са необходими 10-12 млрд. долара за изграждането й.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес