Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп обвини Коми в престъпления

16 април 2018, 20:00 часа • 2680 прочитания

В интервю на АВС президентът Доналд Тръмп обвини бившия директор и други от Федералното бюро за разследване в извършване на "много престъпления".

"Коми оповести подробности по случая “Хилари“ много преди да разговаря с нея, (лъжейки Конгреса)", заявява Тръмп в Twitter. „След това той, Маккейб и останалите, извършиха много престъпления!"

От кореспонденцията на президента става ясно, че Коми започва изготвянето на обвинения срещу лидера на демократите Хилари Клинтън, заради ползването на личната си електронна поща по време на мандата си като държавен секретар, месеци преди разследването на ФБР, свързано с пощата й да приключи.

При гостуването си в "Добро утро, Америка" на ABC, Коми обяви Тръмп за „морално неспособен да бъде президент“ и каза, че правителството разполага с компромати относно държавния глава.

Тръмп, от своя страна, нарече Коми „хлъзгав" и го обяви за „най-лошия лидер в историята на ФБР“.

В друго интервю Коми сравни лоялността на президента с тази на „мафиотски бос“, визирайки натиска на Тръмп над Коми по време на вечеря на 14 февруари 2017 г, да се откаже от разследване на ФБР за бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин.

В разказите на приближени на президента, Коми е описан доста любопитно. “Този човек, Джим Коми обичаше да бъде в близост до властта. Обичаше да вечеря сам с президента. Обожаваше да стои сам в овалния кабинет.. Когато вече не беше в светлините на прожектора и беше уволнен, той написа книга“.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес