Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп обяви британския посланик в САЩ за лош служител на Великобритания

08 юли 2019, 06:25 часа • 2624 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че британският посланик в Съединените щати Ким Дарък, който по-рано нарече американския президент "несъстоятелен" и "некомпетентен", служи на Обединеното кралство лошо.

Вчера стана ясно, че британският посланик в Съединените щати Ким Дароч в дипломатическите телеграми, изпратени в Лондон, е нарекъл американския президент Доналд Тръмп "неумел" и "некомпетентен", а мнението на посланика за американската администрация е, че там цари пълен хаос - отново заради Тръмп. Британският посланик е информирал чрез тайни бележки британското правителство, че кариерата на американския лидер "може да свърши със срам".

"Посланикът не е работил в полза на Обединеното кралство", заяви Тръмп пред репортери, предаде БГНЕС. "Ние не сме големи почитатели на този човек", каза още президентът на САЩ.

Първоначално информация за изтичането на съобщения от британския посланик е публикувана от вестник Daily Mail, който цитира откъси от телеграми на Дарък. Според публикация в британския вестник, в едно от съобщенията си Дарък заявява, че не вярва администрацията на Тръмп да стане "по-малко неработеща, по-малко непредсказуема, по-малко разделена между фракциите, както и по-малко дипломатична и тромава“.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес