Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп не пожела да се срещне с Трюдо, взе да се хвали как предотвратил война с КНДР

27 септември 2018, 08:08 часа • 1595 прочитания

Американският президент Доналд Тръм потвърди, че е отказал да се срещне с канадския министър председател Джъстин Трюдо в кулоарите на Общото събрание на ООН обяснявайки, че Отава заплашва Вашингтон "много лошо".

"Да, направих го", каза Тръмп по време на пресконференция в Ню Йорк, на която беше попитан от репортер дали е отказал среща очи в очи с Трюдо, предаде БГНЕС.

"Канада ни заплаши много лошо. Те заплашиха нашите фермери в Уисконсин и Ню Йорк, както и в още други щати, много лошо", добави американският президент, визирайки търговското неразбирателство между двете съседни държави.

Тръмп изпъкна и по друг начин с ексцентричното си поведение. Той обяви убедено, че ако не беше станал президент на САЩ, страната му вече щяла да е във война със Северна Корея.

"Ако не бях избран, вие щяхте да сте във война", заяви Тръмп, преди да добави, че "никой не говори вече за това". "Ние имаме доста добра връзка. Той (Ким) ме харесва, аз то харесвам", каза американският президент на пресконференция в Ню Йорк.

"Аз наистина вярвам, че той иска да го приключи. Той иска да постигне сделката, аз искам да постигнем сделката", сподели още той.

Тръмп обаче отказа да говори за времева рамка, в която Северна Корея ще премахне ядрените си оръжия. "Не искам да влизам в тази игра. Ние го спряхме. Те затварят централи и събарят много различни тестови площадки", каза още Тръмп.

"Те ще разрушат още няколко. Вие ще чуете за това много скоро. Не искам да го правя. Но вие ще чуете за това много скоро", заяви американският президент.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес