Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп нападна Обама, създавайки фалшива новина

08 март 2017, 06:50 часа • 2010 прочитания

Пореден поглед в миналото направи американският президент Доналд Тръмп, който не пропусна да се заяде с предшественика си Барак Обама, като на всичкото отгоре "произведе" фалшива новина. Той го стори малко преди да пусне призив да не се вярва на "фалшиви новини" как имало неразбории в собствената му администрация, добавяйки, че екипът му се стикова и "прави големи неща".

В Twitter, където Тръмп обича да се изявява, той написа в профила си следното: "122-ма затворници, пуснати от Гуантанамо от администрацията на Обама, са се върнали на бойното поле - ужасно решение". Тръмп визира "завърнали се" да се бият за терористични групировки джихадисти.

Според The Washington Post обаче, че според официалната статистика действително 122 бивши затворници в Гуантанамо са воювали на страната на Ислямска държава, но само 9 от тях са освободени от Барак Обама, а останалите 112 – от Джордж Буш.

Тръмп се заяде с Обама и заради Русия. Американският президент написа, че "в продължение на осем години Русия прегази президента Обама, ставаше все по-силна и по-силна, взе Крим и натрупа ракети. Слабак!".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес