Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп-младши кроял стратегии срещу Клинтън с помощта на WikiLeaks

14 ноември 2017, 08:08 часа • 1146 прочитания

Синът на президента Доналд Тръмп разкри публично серия от съобщения, които си е разменял лично с WikiLeaks, след като по-рано той бе обвинен, че е заговорничил тайно с организацията на Джулиан Асандж, която публикува информацията за това, че Хилари Клинтън като държавен секретар на САЩ е използвала лична поща, за да праща служебни мейли. Това стана в разгара на президентската кампания в САЩ, припомня БГНЕС.

Според данните, Доналд Тръмп-младши е поддържал връзка с WikiLeaks в периода между септември 2016 година и юли 2017 година, като през този период хората зад изобличаващата социална мрежа са предлагали на Тръмп-младши методи как да осигури победата на баща си и да му помогне да задържи поста си.

Така, например, в част от Twitter съобщенията, WikiLeaks информират президентския син, че е създаден анти-Тръмп сайт, който трябва да бъде свален и го насърчават да накара баща си да "туитне" за изтеклите файлове на Клинтън и да оспори резултатите от изборите в случай, че загуби.

Разкритията, принадлежащи на списание "Атлантик", показват още как организацията е изисквала от Тръмп-младши да осигури достъп до данъчните декларации на баща си, тъй като "това е щяло да подобри драстично представите за неговата безпристрастност" и да навреди на главния му опонент – Хилари Клинтън.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес