Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп избухна заради реч на Мишел Обама

18 август 2020, 16:55 часа • 3914 прочитания

В речта си Обама обрисува Тръмп като нещастен, разделящ обществото лидер, който не се е съобразил с предизвикателството на пандемията COVID-19 и масовите икономически провали.

Обама каза това в реч на конвенцията на Демократическата партия.

Тръмп изчака до вторник сутринта, за да отговори нашироко, като също атакува предшественика си Барак Обама и Байдън, който изпълняваше функциите на вицепрезидент на Обама в продължение на два мандата.

"Някой да обясни на @MichelleObama, че Доналд Дж. Тръмп нямаше да е тук, в красивия Бели дом, ако не беше работата, извършена от вашия съпруг, Барак Обама", написа Тръмп.

Тръмп, който управляваше силната американска икономика до блокирането заради коронавируса, прати милиони в безработица, повтаряйки уверения, че ситуацията бързо се подобрява.

"Моята администрация и аз изградихме най-голямата икономика в историята, в сравнение с която и да е държава, изключихме я, спасихме милиони животи и сега изграждам още по-голяма икономика, отколкото беше преди. Работите се развиват, NASDAQ вече е на рекордно високо ниво, останалото ще последва. Седнете и гледайте!", написа той в Twitter.

Анкети показват, че Байдън в момента изпреварва Тръмп пред изборите на 3 ноември. Републиканците ще номинират Тръмп за втори мандат следващата седмица.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес