Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп: Джеймс Коми трябва да е в затвора

15 април 2018, 19:14 часа • 2823 прочитания

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който в своите мемоари се изказа доста неласкаво за американския президент, трябва да влезе в затвора, е мнението на Доналд Тръмп.

„Няма отговори на главните въпроси в книгата на Коми, която получи лоши рецензии. Сред тях са: как той е пускал да изтича секретна информация (за това – затвор), защо е лъгал членове на Конгреса (затвор), защо Националният комитет на Демократическата партия отказа да предаде сървъра си на служителите на ФБР (защо ФБР не го иззеха)“, написа Тръмп в Twitter.

Бившият шеф на ФБР прави неласкави характеристики на Тръмп в книгата си „Висша лоялност: истина, лъжа и лидерство“, която ще излезе от печат следващата седмица. Коми нарича Тръмп човек, който „не е свързан с истината“, а неговият стил на ръководство определя като „продиктуван от егоизъм“. Сравнява го с бос на мафията, като посочва, че той изисква от подчинените си преданост.

„Никога не съм изисквал от Коми уверения в лична преданост“, пише още Тръмп в Twitter. „Аз даже едва се познавам с това момче, това е още една от неговите лъжи. Този ловък Коми ще остане в историята като най-лошия директор на ФБР“, продължава Тръмп и нарича книгата на Коми измислица.

Президентът отново упреква бившия шеф на ФБР за това как подчиненото му ведомство е разследвало делото за използването на частен сървър от бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън за служебна кореспонденция.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес