Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трима убити при инцидент с джип на автоаукцион в Масачузетс

04 май 2017, 07:14 часа • 1696 прочитания

Трима души бяха убити, когато джип се вряза с висока скорост в сграда по време на автоаукцион в град Белерика, щата Масачузетс, съобщиха американските власти. При тежкия инцидент има и осем ранени, които са приети в болница. Двама от тях са с опасност за живота.

По предварителни информации може да се каже, че се касае за трагичен инцидент, каза окръжният прокурор Мариан Раян. По време на провеждането на търга за употребявани коли „ Lynnway Auto Auction“ в града, намиращ се на 35 км северно от Бостън, джип "Гранд Чероки" внезапно е ускорил и се е врязал в сграда с висока скорост, каза Раян пред журналисти, уточнявайки, че загиналите са един мъж и две жени. Водачът е на възраст около 70 години. Раян отрече той да е имал медицински проблем, което да е причина за неочаквания инцидент. Според управлението на полицията става въпрос за нещастен инцидент, който няма нищо общо с терористично нападение.

Според представителя на аукциона Уди Татъл обаче „водачът съзнателно е заобиколил други коли и се е врязал целенасочено сред хората". Той каза това през тв канала WCVB-TV. Причините за постъпката му остават за момента неизвестни.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес