Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тейлър Суифт дари 5 млн. долара за пострадалите от ураганите във Флорида

10 октомври 2024, 09:10 часа • 405 прочитания

Тейлър Суифт дари 5 млн. долара за подпомагане на пострадалите от ураганите във Флорида. Изпълнителката на хита "Karma", която следващата седмица трябва да поднови турнето си "Eras" в щата, беше похвалена за "щедрия" си принос в помощ на засегнатите от урагана "Хелън", които в момента се подготвят за друго природно бедствие - урагана "Милтън".

Организацията с нестопанска цел "Feeding America" написа в Х: "Изключително благодарни сме на Тейлър Суифт за щедрото ѝ дарение от 5 милиона долара за усилията, свързани с урагана Хелън и Милтън. Този принос ще помогне на общностите да се възстановят, осигурявайки основни храни, чиста вода и консумативи на хората, засегнати от тези опустошителни бури. Заедно можем да окажем реално въздействие в подкрепа на семействата, докато се справят с предстоящите предизвикателства. Благодарим ви, Тейлър, че сте с нас в движението за премахване на глада и че помагате на общностите в нужда", добави организацията.

Ураганът "Хелън" отне живота на над 230 души и остави след себе си големи щети, а ураганът "Милтън" се очаква да има още по-катастрофални последици за западното крайбрежие на Флорида.

Още: Певицата Доли Партън с ново грандиозно дарение - този път за засегнатите от урагана "Хелън"

Щедрото сърце на Тейлър Суифт

Междувременно през декември Тейлър дари 1 млн. долара на Фондацията на общността в Среден Тенеси, за да помогне на онези, чиито домове и поминък бяха опустошени от бурите и торнадата, пише изданието "Contact Music", цитирано от БГНЕС.

През март 2020 г. Тейлър дари 1 млн. долара на Фонда за спешно реагиране в Среден Тенеси, след като смъртоносни торнада отнеха човешки животи и разрушиха домове. Тогава тя заяви: Нашвил е моят дом и фактът, че толкова много хора са загубили домовете си и още толкова много в Среден Тенеси, е ужасяващ за мен".

Още: "Forbes" обяви Тейлър Суифт за най-богатата певица в света

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес