Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдия отмени забраната на Белия дом за издаване на визи за квалифицирани работници

02 октомври 2020, 08:50 часа • 2130 прочитания

Американски федерален съдия разпореди спиране на изпълнението на заповедта на Белия дом, която трябваше да блокира издаването на работни визи за квалифицирани работници, като инженери и специалисти, търсени от технологични фирми. За това съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

Компании като „Amazon”, „Apple” и „Facebook” бяха сред фирмите и организациите в технологичната индустрия, които подписаха декларация до съда, твърдейки, че ходът на американския президент Доналд Тръмп, блокиращ визите за квалифицирани работници вреди на страната.

Американският окръжен съдия Джефри Уайт в Сан Франциско издаде предварителна заповед, с която разпореди незабавно отпадане на поредица от визови ограничения, включително за издаване на визи H-1B, на които разчитат технологичните гиганти за привличане на чуждестранни таланти.

„Благодарни сме, че съдът призна истинската и непосредствената вреда, която тези ограничения нанасят на производителите точно сега, и спря тази погрешна политика“, заяви главният съветник на Националната асоциация на производителите Линда Кели.

Асоциацията беше сред групите, които заведоха дело, оспорващо забраната на Тръмп, която трябваше да продължи до края на годината.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес