Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Столетница от САЩ обяви коя е храната на дълголетието

02 април 2022, 07:35 часа • 14603 прочитания

107-годишна жителка на Ню Йорк отпразнува рождения си ден и посочи причината за дълголетието си, съобщи БГНЕС. Клара Ломангино от предградието Фрипорт отбеляза знаменателната дата на 29 март. Да поздравят столетницата дойдоха не само нейни деца, внуци, правнуци и приятели, но и представители на градската администрация. „Какво, вече 107? Никога не съм мислила, че ще доживея до такава възраст “, изненада се пенсионерката на възрастта си.

Тя живее в собствена къща под грижите на помощник, но синът й често я посещава. По думите му първото нещо, което майка му винаги пита, когато се срещнат, е дали е ял днес.

Самата пенсионерка смята, че е живяла толкова дълго благодарение на специалната храна. „Чесън и зехтин!”, отговори жената на въпроса за тайната на дълголетието, визирайки любимия си дресинг за спагети.

Столетницата работела в телефонна компания, а по-късно и в банка. Местните жители организираха автомобилен парад в чест на Ломангино, а полицаи и пожарникари дойдоха да я поздравят с включени сирени.

По-рано 101-годишна пенсионерка от Обединеното кралство посочи причината за дълголетието си. Тя е убедена, че тайната се крие в активния начин на живот.

Още: Съвети от столетници за щастлив живот

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес