Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според Тръмп „абсолютно възможно“ е подобряване на отношенията САЩ - Русия

27 април 2016, 21:10 часа • 1522 прочитания

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската пария Доналд Тръмп смята, че е „абсолютно възможно“ подобряването на отношенията между Русия и САЩ.

Русия също вижда ужасите на ислямския тероризъм. Вярвам, че понижаването на напрежението и подобряването на отношенията с Русия, но само от позициите на силата, са абсолютно възможни. Здравият разум говори, че този ужасен цикъл на враждебност трябва да приключи и в идеалния вариант ще приключи скоро – за благото на двете държави“, заяви Тръмп по време на обръщение във Вашингтон, предава РИА Новости.

Думите на Тръмп прозвучават ден след убедителната му победа на предварителните избори в пет щата на САЩ, във всеки от които той убедително задмина конкурентите си.

Тръмп каза, че спирането на ислямисткия екстремизъм ще бъде водещият приоритет на външната политика на администрацията му, ако бъде избран, посочва AFP.

Възпирането на разпространението на радикалния ислям трябва да бъде водеща външнополитическа цел на САЩ и на света“, заяви той.

По думите му външната политика на САЩ се намира в катастрофално състояние. Вашингтон не може да „формира нова визия“ след края на Студената война, пише още "Фокус".

Според Тръмп отсъствието на стратегия води „от една трагедия към друга“. В качество на пример той изведе ситуацията в Либия и появата на „Ислямска държава“.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес