Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Снимат предисторията на „Игрите на глада“ през 2022 г.

09 август 2021, 13:24 часа • 2958 прочитания

Снимките на предисторията на „Игрите на глада“, по романа на Сюзан Колинс „Балада за пойни птици и змии“, ще започнат през първата половина на 2022 г.

Новината бе съобщена от представителя на киностудията Lionsgate, продуцента Джо Дрейк.

Премиерата на лентата се очаква в края на 2023 г. или началото на 2024 г. Продуцентът добави, че работата над фирма върви „много добре“.

Предишните четири филма, базирани на книгите на Колинс, донесоха почти 3 милиарда долара печалба. Създателите на предисторията се надяват тя да се разпространява в кината, въпреки неизвестността, която създава пандемията от коронавнирус.

Самият Джо Дрейг е оптимист. Той е убеден, че публиката иска да се върне в залите.

Режисьор на предисторията ще стане Франсис Лоурънс, който снима „Игрите на глада“ с Дженифър Лорънс в ролята на Катнис Евърдийн.

Действието на новата лента ще се върти около младия Кориалан Сноу – бъдещия президент и главен злодей на измислената тоталитарна държава Панем, в която всяка година се организират игрите между деца и младежи.

Преди това беше неизвестно как той е дошъл на власт, с какво се е занимавал и дали е имал романтични връзки. В „Игрите на глада“ неговата роля бе изпълнена от носителя на „Златен глобус“ Доналд Съдърланд.

Източник/РИА Новости

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес