Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След тайно съвещание за коронавируса през януари: Сенатори продали акции за милиони

20 март 2020, 19:30 часа • 9981 прочитания

Двама американски сенатори бяха обвинени от американски медии, че са продали акции за милиони долари в края на януари и началото на февруари, след тайно съвещание на Сената (проведено на 24 януари), предаде Fox News.

На него е обсъждана ситуацията с разпространението на коронавируса.

Републиканският сенатор Кели Льофлер, чийто съпруг е председател и главен изпълнителен директор на Нюйоркската фондова борса, започва да разпродава акции за повече от милион долара още в същия ден на заседанието.

През следващите три седмици, до 14 февруари, тя реализира 27 продажби на стойност между 1,275,000 и 3 100 000 долара, преди претърпи истински срив.

Освен това тя е закупила акции от две компании, които са специализирани в създаването на домашен офис за фирмите (какъвто се използва при карантина бел.ред.). Имената на фирмите са Citrix и Oracle.

Говорителят на сенатора заяви, че не става въпрос за лично решение и инвестиционните решения се вземат от множество съветници без знанието или участието на съпруга й.“

Подобна позиция изрази и самата тя, като използва за целта социалната мрежа Twitter.

Председателят на Комитета за разузнаване на Сената Ричард Бър и съпругата му Брук пък продадоха между 628 000 и 1,7 милиона долара публично търгувани акции на 13 февруари, седмица преди пазарът да падне.

"Сенатор Бър подаде формуляр за финансово оповестяване на лични транзакции, направени няколко седмици преди американските и финансовите пазари да покажат признаци на нестабилност поради нарастващото огнище на коронавирус“, заяви говорителят на Бър'.

Темата за коронавируса продължава и в нашия блог.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес