Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синът на новия бразилски президент замесен в тъмни сделки

23 януари 2019, 06:55 часа • 961 прочитания

В Бразилия обвиняват сина на президента Жаир Болсонаро, че е наел на работа майката и съпругата на бивш полицай, подозиран че оглавява престъпна организация, съобщава Euronews.

37-годишният Флавио Болсонаро, който беше депутат в местния парламент в щата Рио де Жанейро, а от октомври е избран за сенатор, твърди, че е невинен, предаде БГНЕС. Обвиненията помрачиха първите 3 седмици от управлението на баща му, който дойде на власт с обещанието, че ще се бори с корупцията и връзкарството в политиката.

Разследване на вестник от щата Рио де Жанейро показва, че майката и съпругата на полицая, който в момента се укрива от закона, са били наети като помощници на Флавио Болсонаро в парламента и са получавали заплата от щата.

Синът на президента е забъркан и в още един скандал. Прокуратурата разследва необичайно големи парични преводи от шофьора на Флавио Болсонаро. Младият политик каза в интервю, че парите били от апартамент, който е продал, но не е ясно какво е участието на шофьора му Фабрисио Кейрос.

И двамата бяха призовани от прокуратурата да дадат показания за паричните преводи, но не се явиха.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес