Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

28 март 2024, 09:24 часа • 2185 прочитания

Американец от щата Ню Джърси е новият милиардер от лотарията. Той спечели един от най-големите джакпоти в историята на стойност 1,1 милиарда долара, съобщава БНР. Джакпотът в лотарията Мега Милиънс се трупа в продължение на няколко седмици, а шансовете да бъде уцелен бяха 1 към 302 милиона.

Късметлията е отгатнал комбинацията от 6 числа плюс едно допълнително, които му донасят печалбата на петия по големина в историята на лотарията джакпот от над 1 милиард и 100 милиона долара. 12 други късметлии успяват да познаят първите 6 числа, което ще им донесе поне по 1 милион долара.

Още: Американец осъмна милионер от лотарията, но се оказа грешка

Сумата намалява наполовина при получаване наведнъж

Спечелилият ще трябва да избере между два начина за получаване на сумата – да я вземе почти цялата на равни годишни вноски в продължение на 30 години, или да я получи наведнъж, но намалена почти наполовина - около 537,5 милиона долара.

Практиката в САЩ показва, че огромната част от печелившите предпочитат да вземат парите наведнъж, макар че това намалява размера на сумата повече от половина.

Най-големият джакпот в историята на САЩ е спечелен миналата година във Флорида като сумата възлиза на над 1 милиард и 600 милиона долара.

Още: Испанската коледна лотария "Ел Гордо" раздаде 2,6 милиарда евро

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес