Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СГС пусна срещу подпис задържания за инцидента при румънското посолство

27 август 2020, 11:47 часа • 1573 прочитания

СГС отмени и паричната гаранция на заподозрения Георги Георгиев за счупеното предното стъкло на автомобила на Елена Мицева при инцидента на 17 август на бул. Ситняково.

Според прокуратурата деянието му се отличава с изключителна дързост и именно той го е извършил, но за втори път съдът смегчава исканията на държавното обвинение. Първо не беше уважено това за мярката "постоянен арест". На последното заседание на Георгиев беше наложена парична гаранция от 500 лв.

Според адвоката на Георгиев - 500 лв. е много висока парична гаранция, защото 26-годишният младеж работи като готвач на заплата от 300 лв. Оспорва се и твръдението, че именно момчето е счупило предното стъкло на автомобила.

След кратко съвещание съдът отмени паричната гаранция и постанови най-леката мярка "подписка" за Георгиев.

Припомняме, че веднага след инцидента на Румънското посолство, адвокатът на Георгиев подаде сигнал чрез медиите за нарушения от страна на полицията при процесуалните действия.

Малко след това и съдия Нели Бакалова прие, че доказателствата на обвинението се базиран основно на свидетелските показания на Мицева и съпругът й, давани на три пъти в полицията. След изгледани видеозаписи, на които все още няма направена техническа експертиза, установи, че кадрите не се вижда как 26-годишния Георгиев удря и чупи стъклото на автомобила.

Каква е версията на Георгиев и кой всъщност е виновен за инцидента вижте в следващия материал.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес