Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сешънс към Тръмп: Правосъдието не се влияе от политически съображения

23 август 2018, 21:52 часа • 2295 прочитания

Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс, в рядко изявление в четвъртък, заяви че министерството му „няма да бъде повлияно от политически съображения“. Това предава електронното издание на американския вестник The Hill, цитирано от "Фокус".

В едно от най-твърдите си изявления, след критика от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп, Сешънс защити управлението си над правосъдното министерство, което попадна под засилена атака от президента и неговите съюзници.

„Докато съм главен прокурор, действията на министерството на правосъдието няма да бъдат повлияни от политически съображения. Изисквам най-високите стандарти и когато те не бъдат изпълнени, аз предприемам действия“, заяви Сешънс в директен отговор на интервюто на Тръмп по Fox News.

„Въпреки това, нито една държава няма по-талантлив и по-отдаден екип от правоприлагащи следователи и прокурори от САЩ“, заяви той.

Изявлението на правосъдния министър идва, след като Доналд Тръмп го разкритикува повече от веднъж по време на интервю за телевизионния канал Fox News, за отказа му от въпроси, свързани с разследването за руска намеса.

Тръмп също така разкритикува и министерството на правосъдието.

„Дори моите врагове казват ‚Джеф Сешънс трябваше да ти каже, че ще се откаже и тогава нямаше да ти се налага да го слагаш“, заяви Тръмп по време на интервюто, излъчено в четвъртък.

Американският президент допълни и, че е избрал Сешънс за министър на правосъдието единствено заради неговата „лоялност“ по време на предизборната кампания.

„Той беше в кампанията ми. Знаете ли, единствената причина да му дам работата е, защото чувствах лоялност. Той беше поддръжник от самото начало“, заяви Тръмп.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес